Loopbaanadvies traject

Door ons loopbaanadvies traject brengen wij jouw talenten in beeld en koppelen wij deze aan jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt, het uitstippelen van een succesvolle loopbaan.

Een loopbaanadvies traject is altijd geheel “op maat” gemaakt en bestaat uit de volgende 7 onderdelen:

 • Kennismakingsgesprek

  Hierdoor willen wij een goed beeld krijgen van jouw loopbaanvragen.

 • Afname gecertificeerde persoonlijkheids-, interessevragenlijsten en capaciteitentests.

  Wij plannen met jou een “testdag” waarop jij bij ons op locatie of online, door ons geselecteerde testen en vragenlijsten maakt. Hiermee worden jouw talenten, drijfveren en ambities ontrafeld. Deze testen zijn niet vrij verkrijgbaar op het internet.

 • Een gesprek over jouw persoonlijke situatie en achtergrond, over jouw drijfveren, ambities, toekomstbeeld.

 • Het loopbaangesprek,

  Hierin worden de loopbaanstappen en bijbehorende opleidingen die, gezien de voorafgaande analyse, tot de mogelijkheden behoren, uitvoerig doorgenomen en toegelicht. Naar welke functies en opleidingen gaat jouw voorkeur uit en wat houden ze precies in? Welke perspectieven bieden ze? Wat zijn de verschillen per opleidingsinstelling?

 • Een gesprek over ons loopbaanadvies aan jou.

  Na de testdag plannen we dit adviesgesprek, hierin bespreken we de uitkomsten van de vragenlijsten, tests en gesprekken. Wij geven een concreet advies over geschikte opleidingen/studies/trainingen, over de meest geschikte functies, functieniveaus en branches

 • De rapportage,

  Op basis van de verzamelde gegevens stellen we binnen een week na het adviesgesprek een helder en gedegen rapport samen. Dit naslagwerk zul je nog vaak teruglezen. Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk met alle gegevens uit het loopbaanonderzoek om.

 • Gratis nazorg gedurende 1 jaar.

  Wij bieden jou, op basis van het door ons uitgebrachte advies, gedurende 1 jaar begeleiding in het bepalen van de juiste loopbaanstappen.

Het hele traject doorloop je individueel en wordt uitgevoerd door een ervaren gecertificeerd Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie (NIP staat voor het Nederlands Instituut voor Psychologen)

DSC_1151RSP
DSC_0510RSP

Tijdsduur van het traject

Het traject bestaat uit een hele testdag van 8.30 tot 16.30 en een loopbaanadviesgesprek van 1,5 tot 2 uur dat op een tweede dag wordt ingepland.