Profielkeuze- Sectorkeuze Traject

Door ons Profielkeuze/Sectorkeuze Traject brengen wij jouw persoonlijkheid en interesses in beeld en koppelen wij deze aan het Profiel of de Sector die bij jou past. Vervolgens wordt het ook gemakkelijker om later in je schoolcarrière een passende vervolgopleiding en studie te gaan kiezen.

Een Profielkeuze/Sectorkeuze Traject is “op maat” gemaakt en bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

DSC_0270RSP
 • Kennismakingsgesprek

  Hierdoor willen wij een goed beeld krijgen van jouw persoonlijke situatie.

 • Afname gecertificeerde persoonlijkheids-, interessevragenlijsten en capaciteitentests.

  Wij plannen met jou een “testdag” waarop jij bij ons op locatie of online, door ons geselecteerde testen en vragenlijsten maakt. Hiermee worden jouw talenten, drijfveren en ambities ontrafeld. Deze testen zijn niet vrij verkrijgbaar op het internet.

 • Een gesprek over de schoolvakken die tot jouw mogelijkheden behoren.

  Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Waar ben jij goed in?

 • De rapportage,

  Hierin vatten wij de uitkomsten van de vragenlijsten, tests en het gesprek samen, vervolgens geven wij een concreet profiel-of sectorkeuze advies.

 • Mogelijkheid tot extra adviesgesprek

  Dit traject kan aangevuld worden met een gesprek.

Het hele traject doorloop je individueel en wordt uitgevoerd door een ervaren gecertificeerd Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie (NIP staat voor het Nederlands Instituut voor Psychologen)

DSC_0564RSP

Tijdsduur van het traject

Het traject bestaat uit een halve testdag van 8.30 tot 12.00 en en de mogelijkheid van een nabespreking van 1 uur dat op een tweede dag ingepland wordt.