Profielkeuze/ Sectorkeuze

Profielkeuze:  Natuur,Techniek, Gezondheid, Economie, Maatschappij, Cultuur? Wat moet je kiezen?

De keuze voor een profiel is makkelijk als je goed bent in bijv. techniek en je interesse er ook ligt. Als deze keuze niet zo makkelijk is, dan is het goed om er intensief over na te denken en te achterhalen waar je talenten liggen en wat je het liefst doet.

Het helpt wanneer je een beter beeld krijgt van de studies of opleidingen die je na afronding van de middelbare school wilt gaan doen en het beroep dat je wilt gaan kiezen. Deels hierop kun je dan je profiel gaan afstemmen.

Studiekeuzeadvies Spijkenisse
Annemiek Von Burg

Sectorkeuze:  Techniek, Zorg en Welzijn, Economie, Landbouw ? Welke keuze in sector en leerweg moet ik maken?

Wanneer je een opleiding op het VMBO volgt moet je vrij snel je keuze gaan maken voor een leerweg en een sector. Met je leerweg kies je voor een manier van leren, ben je praktisch, theoretisch ingesteld of een combinatie van beiden?  Elke leerweg biedt weer andere doorstroommogelijkheden naar het MBO.

Voor het kiezen van een sector is het goed om te weten wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Ook bij een sectorkeuze helpt het wanneer je een beter beeld krijgt van de vervolgopleidingen en het werk, dat je na het VMBO kunt en wilt gaan doen.

Wij bieden begeleiding in de keuze van leerweg en sector door middel van gesprekken, vragenlijsten en testen. Wil je weten wat het traject precies inhoudt? Lees dan verder bij

DSC_0425RSP

Even op een rijtje, dit is het traject dat je bij ons volgt:

  • Een kennismakingsgesprek
  • Een halve testdag, met daarin persoonlijkheids-, interessevragenlijsten en één capaciteitentest
  • Een gesprek met een psycholoog
  • Een persoonlijke rapportage (schriftelijk)
  • De mogelijkheid tot nabespreking (optioneel)
  • Gratis nazorg gedurende 1 jaar

Kosten Profielkeuze/Sectorkeuze

Je betaalt voor dit traject een vaste prijs, zo weet je precies wat je kunt verwachten, er komen geen extra kosten meer bij. Wanneer er meer gesprekken of tests nodig blijken te zijn om tot een Profiel of Sectorkeuze te komen, zijn deze geheel voor onze rekening. Wij bieden zo een goed, gedegen en zeer volledig onderzoek, uitgevoerd door een Psycholoog NIP voor een scherpe prijs.

 Uitgebreide informatie over de kosten