Studiekeuze traject

Door ons Studiekeuze traject brengen wij jouw persoonlijkheid, talenten en interesses in beeld en koppelen wij deze aan de opleidingen en studies die bij jou passen.

Een studiekeuze traject is altijd geheel “op maat” gemaakt en bestaat uit de volgende 7 onderdelen:

 • Kennismakingsgesprek

  Hierdoor willen wij een goed beeld krijgen van jouw studiekeuzevragen.

 • Afname gecertificeerde persoonlijkheids-, interessevragenlijsten en capaciteitentests.

  Wij plannen met jou een “testdag” waarop jij bij ons op locatie of online, door ons geselecteerde testen en vragenlijsten maakt. Hiermee worden jouw talenten, drijfveren en ambities ontrafeld. Deze testen zijn niet vrij verkrijgbaar op het internet.

 • Een gesprek over jouw persoonlijke situatie en achtergrond, over jouw drijfveren, ambities, toekomstbeeld.

 • Een gesprek over in aanmerking komende studies en opleidingen,

  Naar aanleiding van de testresultaten wordt een lijst opgesteld van de studies en opleidingen die tot jouw mogelijkheden behoren. Deze lijst wordt tijdens dit gesprek uitvoerig doorgenomen. Naar welke studies/opleidingen van deze lijst gaat jouw voorkeur uit? wat houden ze precies in? welke beroepen kun je er later mee uitoefenen en welke perspectieven bieden ze? wat zijn de verschillen per opleidingsinstelling?

 • Het studiekeuzeadviesgesprek.

  Na de testdag plannen we dit adviesgesprek, hierin bespreken wij alle uitkomsten van de vragenlijsten, tests en de gesprekken. Wij geven een concreet school- en studie en beroepskeuzeadvies. Wij benoemen de opleidingen/studies en beroepen die het beste bij jou passen, geven daarbij een eerste, tweede of derde keuze aan. Wij helpen je zo om zelf definitief de keuze te maken voor je opleiding ot studie.  

 • De rapportage,

  Alle informatie komt in een uitgebreid persoonlijk schriftelijk rapport te staan. Dit naslagwerk zul je nog vaak teruglezen

 • Gratis nazorg gedurende 1 jaar.

  Met ons advies ga jij naar de Open Dagen en of Proefstudeer Dagen, vervolgens bespreken wij deze ervaringen met jou en helpen je bij de eventuele vragen die je nog hebt. Ook na de concrete start van je nieuwe studie, kun je nog met vragen bij ons terecht.   

Het hele traject doorloop je individueel en wordt uitgevoerd door een ervaren gecertificeerd Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie (NIP staat voor het Nederlands Instituut voor Psychologen)

DSC_0590RSP
DSC_0564RSP

Tijdsduur van het traject

Het traject bestaat uit een hele testdag van 8.30 tot 16.30 en een studiekeuzeadviesgesprek van 1,5 uur dat op een tweede dag wordt ingepland.