De Open Dagen

De Open dagen, Meeloop- en Proefstudeerdagen 2018 zijn weer gestart op de Universiteiten en Hogescholen, maar wanneer bezoek je wat? en wat doe je met de indrukken die je hebt gekregen?
Wanneer je in de eerste, oriënterende fase zit van je Studiekeuze, begin je vaak met het zoeken op internet naar studies die jou aanspreken.

Vervolgens start je met het inplannen van bezoeken aan de Bachelor Open Dagen. Je kunt je tijdens deze Open Dagen voor meerdere Bachelors inschrijven per dag en zo je eigen programma samenstellen. Je krijgt per Bachelor vaak een korte introductie, kunt een proefcollege bijwonen of naar ervaringen van studenten luisteren. Zo kan je je binnen één dag op meerdere studies richten en deze met elkaar vergelijken. Na deze Open Dagen streep je de Bachelors af die je zijn tegengevallen. Dwing jezelf na zo’n Open Dag, om een lijstje te maken met daarop maximaal 5 Bachelors waarin je een rangordening aanbrengt en schrijf daarbij je motivatie!

Je kunt de Bachelor Open Dagen van meerdere Universiteiten of Hogescholen bezoeken, dit is zeker aan te raden, omdat de inhoud van een Bachelor studieprogramma vaak wisselt per Universiteit en dus net een ander accent heeft. Ook kunnen de Universiteiten en Hogescholen kwa sfeer, grootte en wat betreft de begeleiding die ze studenten bieden, noch al verschillen.
Pas wanneer je de keuze hebt gemaakt voor één of enkele Bachelors, ga je je inschrijven voor Meeloopdagen, hierbij volg je een echt hoor-, werkcollege en krijg je meestal een rondleiding over de campus. Je kunt ook kiezen voor Proefstuderen, hierbij volg je een meer intensief en verdiepend programma en wordt er vaak verwacht dat je een opdracht of casus voorbereidt.

Mocht je tijdens of na de Open Dagen en Proefstudeerdagen, nog steeds niet weten welke studie het meest geschikt is voor jou, dan ben je beslist niet de enige! Neem dan contact met ons op voor een gratis intakegesprek bij Psychologisch Adviesbureau Hazelzet en ervaar hoe wij jou kunnen helpen!